Copyright © Terus Melangkah
Design by Dzignine
Tuesday, December 20, 2011

Usaha Itu Perlu

Assalamualaikum w.b.t

Agaknya sudah lama tidak berkongsi cerita dalam blog Hijau Itu Indah ni. Dek kerana kesibukan yang melanda, habis semua perkara yang ingin dikongsi tidak tercatai dalam blog ni, namun syukur hari ni dapat mencuri sedikit masa untuk berkongsi cerita.

Usaha itu perlu, mesti lah perlukan? Ya! Usaha itu perlu dalam melakukan apa sahaja perkara diatas muka bumi ALLAH ni. Mendapatkan keimanan pun perlu usaha apatah lagi perkara-perkara yang lain. Sesungguhnya jika kita berbincang soal usaha mendapatkan keimanan, bukan mudah sebenarnya untuk menjadi orang yang betul-betul beriman khususnya pada zaman moden ini tanpa usaha yang bersungguh-sungguh. Ya agak susah kerana banyak dugaan.

Saya tidak ingin bercerita panjang sebenarnya, tapi walau apa apa pun kita harus berusaha sehingga ke saat akhir. Kita tidak boleh menjadi seseorang yang mudah berputus asa. Saya kagum melihat watak utama dalam anime One Piece, Mugiwara Luffy . Ya walaupun hanya anime saya melihat perkara positif dari watak utama anime tersebut. Ya dia memang susah untuk berputus asa. Itu salah satu nilai positif yang ada dalam watak utama anime tersebut.

Akhir sekali apa yang ingin saya ceritakan disini adalah USAHA dan teruskan USAHA dalam apa jua yang kita lakukan!

0 comments:

Post a Comment

Jika ada kekurangan dalam penulisan ini sila tinggalkan pesanan disini :)